PROFILCO SA a fost fondata in 2001 in Grecia. Fabrica beneficiaza de un echipament modern de extrudare si vopsire in camp electrostatic, oferind produse de inalta calitate, capabile sa concureze nu numai cu produsele din piata Greceasca ci si pe piata internationala.

Facilitățile originale ale companiei acoperă o suprafață de 6.500 m2.

PROFILCO a făcut progrese constante în anii care au urmat. Facilitățile și echipamentele sale au evoluat, au crescut și s-au extins. Facilitățile sale acoperă în prezent o suprafață de 17.000 m2.

Capacitatea de producție a fabricii este de 9 000 de tone de profil pe an.

PROFILCO SA detine o presă de 1800 tone, cu producție complet automatizată, care asigură finisarea perfectă a suprafeței și geometria profilelor produse. Datorita inovației tehnologice în extrudare, răcire, tăiere și distribuție minimizează factorul uman și asigură standardizarea produsului final.

O unitate modernă de acoperire verticală pe care se aplică întregul ciclu chimic asigură că profilele de aluminiu produse au o rezistență ridicată la coroziune, rezultând un ciclu de viață de lungă durată. Unitatea de acoperire verticală este echipată cu două camere de vopsit de înaltă tehnologie, care asigură o flexibilitate rapidă de configurare și o capacitate de producție ridicată.

Un nou sistem de finisare a efectului de lemn, care utilizează metoda de sublimare, acest  tratamentul de suprafață se realizează prin transferul imaginii imprimate a filmului pe suprafața specială acoperită a profilului de aluminiu. În acest fel putem obține o mare varietate de efect de culori din lemn, care conferă sistemelor de aluminiu PROFILCO avantaje mari în ceea ce privește estetica și, mai ales, rezistența lor în timp pentru toate cerințele arhitecturale și climatice.

De asemenea, cea mai recentă tehnologie de producție a profilelor cu rupere de punte termică asigură flexibilitate și o capacitate de producție mare pentru a răspunde la cerintele piețe rapid și eficient, cu produse de înaltă calitate.

PROFILCO, având ca scop serviciu oferit clienților săi în ceea ce privește calitatea și timpul de livrare, s-a asigurat că divizia de logistică este echipată cu personal specializat. Membrii diviziei de logistică sunt pe deplin conștienți de nevoile pieței, planifică și distribuie produsele printr-un sistem ERP de înaltă tehnologie.

Sistemele de aluminiu ale PROFILCO sunt proiectate exclusiv de divizia de cercetare și dezvoltare a companiei. Aici sunt proiectate profilurile și produsele sunt supuse controlului final înainte de a intra pe piață.

Procesul de fabricație a profilului de aluminiu al companiei și condițiile în ansamblu sunt conforme cu standardul ISO 9001, un standard care garantează calitatea ridicată a produselor sale.

Mai mult, sistemele companiei sunt testate si certificate de catre institutii acreditate international cum ar fi IFT ROSENHEIM Germania, EKANAL Grecia, etc.Reteaua de distributie internationala cuprinde  7 țări: Grecia, Bulgaria, România, Ucraina, Serbia și Skopia.

In Romania PROFILCO a fost fondata in anul 2006 iar in prezent se regaseste in 11 orase avand depozite proprii in: Bucuresti, Alba, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Cluj Napoca, Craiova,  Iasi, Galati si Timisoara.